انواع آفات گیاهان آپارتمانی

بیماری گیاهان آپارتمانی آفت و سم

شته:

رنگ آفت شته سبز گاهی خاکستری و گاهی نارنجی.

محل رشد روی شاخه‌های جوان یا نوک برگ‌ها

شته از آفات گیاهان آپارتمانی است که پس از حضور خود شروع به مکیدن گیاه می‌کند به همین دلیل فرم و شکل برگ‌ها تغییر می کند . همچنین شته که ماده چسبناک است را ترشح می‌کند که به گیاه می‌چسبد و این بیماری را گسترش می‌دهد.

علائم حضور شته: ۱.حضور ماده‌ای چسبناک روی گیاه و خاک ۲. به علت فعالیت گروهی شته‌ها حضور آن به راحتی قابل مشاهده است. برای جلوگیری از این بیماری بهتر است مراقب برگ‌های قدیمی باشید زیرا گیاهان قدیمی بیشتر به این آفت گرفتار می‌شوند. نکته ای که باید توجه کنید در صورت مشاهده ی این بیماری روی گیاه خود گلدان خود را از دیگر گیاهان حدا کنید تا به گلهای دیگر سرایت نکند .

شته از آفات گیاهان آپارتمانی
شته از آفات گیاهان آپارتمانی


روش‌های درمانی: آب گرم و صابون را با هم ترکیب کنید وبا استفاده از پنبه روی برگ‌ها بمالید ۵ دقیقه اجازه دهید این ترکیب روی برگ‌های شما بماند سپس با آب ولرم برگ‌ها را بشویید. یک مرتبه استفاده از این مایع برای درمان گیاه شما کافی است اما اگر باز هم شته‌ها را مشاهده کردید همین ترکیب را تکرار کنید. این نکته را توجه کنید که این مایع با خاک شما تماس نداشته باشد. قبل از استفاده از این ترکیب سطح خاک خود را با پلاستیک یا روزنامه بپوشانید. استفاده از چسب زرد در کنار گیاه. در صورت عدم مشاهده نتیجه می توانید از سم های شیمیایی استفاده کنید.

سم مناسب شته :مالاتیون (کم خطر و ماندگار است) .کنفیدور .دورسبان.ایتون

کنه قرمز یا کنه تار عنکبوتی

رنگ کنه:قرمز رنگ

محل رشد: پشت برگ‌ها مابین برگ و ساقه
این آفت بسیار خطرناک است برای رسیدن به غذا و حیات تارهای فراوانی روی گیاه می‌سازد و به سوی غذا روی این تارها حرکت می‌کند. حضور این گیاه عواقب خطرناکی ندارد البته اگر برای درمان آن تلاش کنید.

کنه از آفات گیاه آپارتمانی
کنه از آفات گیاه آپارتمانی

نشانه‌های حضور کنه قرمز: تارهای تنیده شده سوراخ شدن برگ‌ها لکه قهوه‌ای روی برگ‌ها پس از مشاهده این علائم بهتر است برای درمان گیاه خود سریع اقدام نمایید.

درمان کنه تار عنکبوتی قرمز نکته جالبی که در مورد این گیاه وجود دارد فراری بودن کنه قرمز از رطوبت و محیط مرطوب است به همین دلیل با غبار پاشی و آبیاری این بیماری از بین می‌رود برای درمان می‌توانید آبیاری و میزان دمای گیاه را تنظیم کنید تا به راحتی از بین برود.

شپشک آرد آلود بیماری گیاهان آپارتمانی

رنگ شپشک آردآلود: سفید محل رشد: روی ساقه و پشت برگ‌ها این مورد از انواع آفات گیاهان آپارتمانی نسبت به بقیه آفت‌ها سایز بزرگتری دارد و از روش مکیدن شیره گیاه تغذیه می‌کند. نشانه حضور شپشک آردالود شپشک آردالود بر روی برگ‌ها سرد شدن برگ‌ها ریزش برگ‌ها بعد از مشاهده علائم سریع برای درمان آن اقدام نمایید فراموش نکنید قبل از درمان گیاه خود را از بقیه گیاهان جدا کنید

درمان شپشک آردالود اگرشروع این بیماری باشد می‌توانید با اسپری آب ولرم و با استفاده از دست آن را از گیاه جدا کنید اما اگر بیماری گسترش پیدا کرده باشد و رشد آن زیاد باشد باید با استفاده از آفت کش‌ها گیاه را درمان کنید. سم‌های مناسب برای درمان شپشک آرد آلود: سم مالاتیون به دلیل کم خطری و ماندگاری،سم مالاتیون و سوین

شپشک سپردار

رنگ آفت شپشک سپردار نارنجی یا قهوه‌ای یا سفید.

رشد در نواحی مختلف گیاه ممکن است در شکل و ظاهر مختلفی وجود داشته باشد که آسیب بسیار زیادی به گیاه می‌زند.

علائم حضور شپشک آردالود: ۱. لکه های سفید و قهوه‌ای روی برگ‌ها ۲.ریزش برگ‌ها

شپشک از آفات گیاهان آپارتمانی
شپشک از آفات گیاهان آپارتمانی

روش درمان آفت شپشک سپردار با ترکیب آب و صابون و برس نرم آفت‌ها را از گیاه جدا کنید اما اگر این گیاه آپارتمانی آفت در آن نفوذ کرده باشد بهتر است از آفت کش‌ها استفاده کنید. قبل از آن حتماً گیاه خود را از بقیه گلدان‌ها جدا کنید. شپشک سپردار کنفیدور، دمیتوات، اتیون، استامی پراید پیرتروم

لکه برگی یک بیماری باکتریایی

محل رشد: ریشه ساقه برگ

بیماری روش درمان دارد و برای جلوگیری از آن بر دیگر گیاهان حتماً درمان فوری آن اقدام کنید و گیاه خود را از بقیه گیاهان جدا نمایید

علائم حضور بیماری لکه برگی قهوه‌ای و مرطوب روی برگ‌ها می‌تواند به مرور گسترش پیدا کند درمان برای درمان این بیماری بهتر است برگ را قطع کنید تا بیماری منتشر نشود

کپک دودی

این قارچ سیاه عسلک حاصل از شته‌ها و … رشد می‌کند. با بستن روزنه‌ها و ممانعت از ورود نورباعث ضعف گیاه و کاهش رشد آن می‌شود.

روش جلوگیری و درمان این آفت در گیاهان آپارتمانی: با یک پارچه ی نرم و خیسکپک ها را از روی برگ‌ها پاک کنید سپس با آب ولرم قسمت‌های آلوده را به خوبی بشویید.

سم مناسب کپک دودی: اگر شستن برگ‌ها با آب نتیجه‌ای نداد می‌توانید برای درمان قطعی از سم دیازینون استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

مطالب مشابه